Kyykkäliigan ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina 13.12.

03.12.2020 17:52

Kyykkäliiga on Tampereen opiskelijoille suunnattu kyykkäsarja, joka pelataan vuoden 2021 tammi- ja helmikuussa. Tulevana kautena Kyykkäliigaa pelataan jälleen kolmessa sarjassa: Kyykkäliigassa, Divarissa sekä Puljusarjassa.

Kaikissa sarjoissa keräämme pelaajien henkilökohtaisia heittotilastoja, jotka ovat nähtävillä Kyykkäliigan nettisivuilla: kyykkaliiga.fi. Näiden tilastojen perusteella jaetaan myös palkintoja kauden päätössaunalla. Pelaaja ei voi pelata samanaikaisesti sekä liigassa, että divarissa, mutta pelaaminen jommassa kummassa näistä ja Puljusarjassa on sallittua ja niistä molemmista voidaan kerätä erilliset tilastot.

Sarjojen kuvaukset:

Kyykkäliiga on suunnattu kaikista voitonjanoisimmille pelaajille, joille kyykän säännöt ovat suhteellisen tutut. Kyykkäliigan otteluiden pelaaminen on vapaampaa ja otteluiden ajankohdat voidaan sopia täysin joukkueiden kesken. Myös tällä kaudella kyykkäliigan pelaajat tuomaroivat ottelunsa itse. Kyykkäliigan himotuimpana kiertopalkintona ja tavoittelun kohteena on Kullitettu Karttu. Kaikkien kausien voittajajoukkueet ja niiden jäsenet löytyvät kartun jalustasta.

Divari on tarkoitettu enemmän niille, jotka haluavat oppia pelaamaan kyykkää tai haluavat pelata vähemmän hampaat irvessä. Kyykkäliigan järjestäjät suosittelevatkin sarjaa erityisesti, jos kyykkä on lajina ennestään tuntematon, tai kyykkää haluaa pelata rennommissa merkeissä. Divaripelien alustava aikataulu laaditaan järjestäjien puolesta ja kauden alussa järjestetään koulutustilaisuus itse kyykästä ja pisteenlaskusta.

Puljusarjan idea on innostaa killat ja kerhot kamppailemaan puljujen välisestä mestaruudesta. Puljujoukkueen pelaajilla ei ole ylärajaa, mutta enintään kahdeksan (8) pelaajan heittotulokset voidaan kirjata ylös. Kuten divarissa, myös puljusarjan pelit aikataulutetaan ja tuomaroidaan järjestäjien puolesta. Tässä sarjassa puljun yhteishenki ja hauskanpito on lähes tärkeämpää kuin itse kyykän peluu. Mikäli haluatte kilta- tai kerhokaveriesi kanssa lähteä edustamaan puljuanne, niin lähtekää rohkeasti mukaan! Puljusarjalla on oma kiertopalkintonsa, PuljuPysti, jonka voi laittaa uljaasti näytille mahdolliselle kilta- tai kerhohuoneelle tai muuhun seuran toimitilaan.

Ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina 13.12.2020 klo 12:00 osoitteessa kyykkaliiga.fi Hinta kaikissa sarjoissa: 30e/joukkue (TAKS jäsenyys ei liity osallistumiseen, jolloin maksujen hallinta on yksinkertaisempaa) Osallistujamäärä: 4-8 pelaajaa/joukkue (paitsi Puljusarja 4-∞) Ilmoittautumisohjeet löytyvät omalta sivultaan

Kysymyksiin vastataan parhaiten Kyykkäliigan Telegramryhmässä. Vastaamme myös sähköpostiin taks-hallitus@lists.tuni.fi Kyykkäliiga Facebookissa Kyykkäliiga Instagramissa Kyykkäliigan Telegram

Yhteistyössä: